Uw bezoek

Sanitarie Informatie

Beste bezoekers,

In het licht van de door het Overlegcomité aangekondigde aanvullende maatregelen is besloten dat vanaf 20 november 2021 het Covid Safe Ticket+ (met het masker) of het gezondheidspasje voor Franse ingezetenen verplicht zal zijn voor iedereen die het CID - Centrum voor Innovatie en Design in de Grand-Hornu, alsook de historische site wil bezoeken.
Deze maatregel heeft tot doel de verspreiding van Covid-19 te voorkomen en een veilige omgeving te creëren voor alle bezoekers en personeelsleden van le Grand-Hornu.

Hoe werkt de Covid safe Ticket?
Om toegang te krijgen tot de Grand-Hornu, vragen wij u een geldig Covid Safe Ticket+ of gezondheidspasje (voor inwoners van Frankrijk) en uw identiteitskaart te laten zien. Dit is verplicht voor alle bezoekers van 16 jaar en ouder.
Om uw persoonlijk COVID-certificaat te verkrijgen, installeert u gewoon de CovidSafeBE-app. Meer informatie kunt u vinden op: https://covidsafe.be/nl/

Ik heb geen Covid Safe Ticket of een gezondheidspasje. Wat gebeurt er nu?
Als u niet gevaccineerd bent, maar onlangs een PCR-test hebt ondergaan, kunt u uw geldige certificaat laten zien waarin staat dat de PCR-test negatief was.

Hoe zullen de controles werken?
Het CID au Grand-Hornu zal uw Covid Safe Ticket controleren. Daartoe hebben wij een lijst opgesteld van personen die gemachtigd zijn deze controle uit te voeren. Deze personen zullen gemachtigd zijn om de QR-code te vergelijken met uw identiteitsgegevens. Opname van gegevens is niet toegestaan. Indien het GSE niet in orde is of indien een bezoeker weigert een identiteitsbewijs voor te leggen, zijn wij verplicht de toegang tot de betrokken personen te weigeren en zo nodig de politie in te schakelen.

Zijn schoolgroepen toegestaan?
Als deelnemers deel uitmaken van een schoolgroep, zijn zij niet onderworpen aan de CSE.

Hoe zit het met RIZOM?
Het is verplicht voor klanten in het restaurant binnen, maar niet voor klanten die op het terras zitten. U kunt alle maatregelen met betrekking tot de horeca verkrijgen bij RIZOM (065/613876).

Moet ik nog steeds een mondmasker dragen?
Absoluut ingevolge het tijdens de laatste vergadering van de Codeco op 18 november 2021 genomen besluit. Vanaf het moment dat u binnenkomt met uw Covid Safe Ticket, en na controle van uw identiteitskaart, bent u altijd verplicht het masker te dragen.

Wij wensen u een aangenaam bezoek.

Tickets & openingstijden

Individueel ticket 10€
Verminderd tarief (senioren of andere kortingsmotieven*) 6€
Schoolgroepen en kinderen 2€
Audio-gids voor de historische ontdekking van de site (FR / NL / DE / ENG / IT / ES) +3€
- 6 jaren 0€

Open van dinsdag t.e.m. zondag van 10.00 tot 18.00 uur.
In periodes van op-enaflouw van tentoostellingen kunnen bepaalde zalen niet toegankelijk.

Gratis geleide bezoeken voor individuele bezoekers (afhankelijk van beschikbaarheid van de gidsen)
- van dinsdag tot zaterdag om 11 uur voor de historische site, om 14 uur voor de hedendaagse kunstententoonstelling (behalve op zaterdag), om 15:30 uur voor de designtentoonstelling,
- Zondag om 11 en 14 uur voor de hedendaagse kunstententoonstelling, om 15.00 uur voor de historische site, om 16.30 uur voor de designtentoonstelling.

De site van Grand-Hornu is gesloten op 24, 25, 31 december en 01 januari.

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Plaatsbepaling

Ons bereiken

langsdeweg:
Via de E19 autosnelweg Brussel-Parijs / E42 Rijsel-Luik, de uitrit 25 nemen "Saint-Ghislain-Tertre-Hornu", richting Saint-Ghislain, Hornu. Volg de wegwijzers naar de "Site du Grand-Hornu".

Met de trein:
De dichtsbijgelegen stations zijn die van Saint-Ghislain en Bergen (Mons).
Aan het station van Bergen kunt u de buslijnen 7 en 9 of en taxi nemen.
Aan het station van Saint-Ghislain kunt u de buslijn 7 of en taxi nemen.

GPS  coördinaten
Noorderbreedte: N 50° 26' 05.94"
Oosterlengte: O 03° 50' 15.32"

Groepen

Afhankelijk van de samestelling van uw groep, de beschikbare tijd en uw belangstelling, kunnen zowel voor de historische site van de Grand-Hornu als voor de lopende tentoonstellingen geleide bezoeken georganiseerd worden, in het Frans, Nederlands, Engels en Duits.

Onze dienst Reserveringen houdt zich tot uw beschikking om u te helpen bij de voorbereidingen van uw bezoek.

Artshop

De Artshop van Le Grand-Hornu bevindt zich aan de ingang van de site, in de vroegere lampenopslagplaats.

Le Grand-Hornu wil een dienst voor de verkoop van werken en voorwerpen aanbieden die naadloos aansluit bij het culturele aanbod van de twee verenigingen (CID & MACS). Daartoe biedt de Artshop op meer dan 180 m² een keuze van een duizendtal werken gewijd aan de hedendaagse kunst en het design, aangevuld met een selectie van tijdschriften, multipels van kunstenaars en multimediaproducten. Zo is de Artshop van Le Grand-Hornu een van de enige kunstbibliotheken uit de streek.

Je vindt er een ruime selectie van artistieke en historische publicaties die verband houden met de lopende tentoonstellingen.

Rizom Restaurant

Rizom is het zesde project van chef Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps**, Liernu).
Deze brasserie - en cafetaria - gelegen in het hart van het Grand Hornu presenteert een keuken op het snijpunt van culturen.

Het Waalse bekken, zelf ontstaan uit diverse migraties, is de thuis van oeroude streekproducten, en tegelijk ook de wieg van moderne ideeën en technologie.
Rizom keuken spruit voort uit al deze contrasten en is een nieuwe vertaling van de eigentijdse terroirkeuken van Sang Hoon Degeimbre.
Rizom staat voor een keuken met uiteenlopende wortels, en brengt lokale markt- en seizoensproducten in het bord.

Het restaurant Rizom ontvangt u van dinsdag t.e.m. zondag van 11u30 tot 15u.

De cafetaria is open van dinsdag t.e.m. zondag van 10u tot 18u.